Doručak za žene u Rijeci

 

 

 

Poslušajte prilog o subotnjoj radionici na temu "Uloga identiteta u izdradnji osobnosti" u emisiji "Susreti" Radio Rijeke.

 

http://radio.hrt.hr/aod/dorucak-za-zene/132337/

 

 

Drage prijateljice!


Želite sudjelovati u organizaciji naših susreta  u Rijeci? Više o tome kako postati dio našeg organizacijskog tima na radionici koju organiziramo za Vas 17.10.2015.


__________________________________________________________________________


Drage prijateljice,

pozivamo Vas na još jedan Doručak za žene

 7.6.2014. od 11 od 13 sati u hotelu Jadran u Rijeci 

Tema: "Kada pogledam u ogledalo vidim... Susret sa samom sobom"
Predavač: Vesna Brezović


Svaki čovjek ima svoju mentalnu sliku o sebi. Ona može biti jasna, nejasna ili maglovita, ili je osoba nije niti svjesna. No, ona ipak postoji u nama i odražava naše vjerovanje o tome kakva smo osoba. To vjerovanje rezultat je našeg životnog iskustva, uspjeha i neuspjeha, poniženja i blistavih trenutaka... Ono je odraz ponašanja drugih ljudi prema nama, osobito u ranom djetinjstvu. Poznavati sebe važno je kako bi se prihvatili, cijenili, izgradili samopoštovanje. Tek kada prihvatim i zavolim sebe mogu te vrijednosti reflektirati na druge.
 Dođite susresti sebe, družiti se s drugim ženama, stjecati nova poznanstva... dođite na nešto što je ... više od doručka...
 
Prodaja ulaznica po cijeni od 50kn: 
 
Korzo: FOTO REVIJA, Užarska 28
Matulji: NEW SOUND, M. Tita 2
Opatija: FESTIVAL OPATIJA, Zert bb
web portal: KULTURAPLUS.HR
 
Osigurano je čuvanje djece starije od 3 godine!
info telefon: 0916148383
 
Veselimo se Vašem dolasku!
 

_______________________________________________________________________ 


Drage prijateljice,

 

pozivamo Vas na još jedan Doručak za žene.

I ovoga puta moći ćete u ugodnoj atmosferi poslušati predavanje Petre Malović (udruga Fokus) na temu: Uspješno upravljanje sobom - (ne)moguća misija

 

Pripremamo i puno zanimljivih iznenađenja! Požurite po svoju ulaznicu i ponesite ju sa sobom na Doručak, jer možda baš Vi budete sretna dobitnica ekskluzivnog poklona!!

 

Dobro došle!!

 

_____________________________________________________________________________________


Drage žene, 

Ljeto je iza nas, pa smo Vam za početak jeseni pripremile novu poslasticu.Počinjemo sapredavanjem u kojemu ćemo zajedno tragati za roditeljstvom u najboljem interesu djeteta.

 

Predavanje na temu:

„ODGOVORNOST I POSTAVLJANJE GRANICA U ODGOJU DJECE“

održat će gđa. Ksenija Vičić, prof. predagog  iz Strukovne udruge Portić 

 

26.10.2013. u Maloj dvorani Centra Zamet od 18 do 20 sati

Ako znamo da svatko od nas može različito poimati osobnu i društvenu odgovornost, tada nije neobično da roditelji često postavljaju pitanje «kako odgojiti odgovornu osobu?». Kako je pitanje odgovornosti jedno od čestih pitanja roditelja u okviru radionica Rastimo zajedno, udruga Portić je s roditeljima pokušala pronaći odgovore na ova i druga pitanja. Savijet i poticaj je gotovo uvijek da svoju djecu, od najranije dobi, uče preuzeti osobnu odgovornost. Ako je cilj roditelja pomoći djeci da postanu odgovorni i samostalni, najbolja pomoć koju im mogu pružiti je da se ponašaju kao uspješni voditelji.  Mogu ih informirati o onome što žele znati, podržati ih na putu odrastanja, odati im priznanja za njihova djelotvorna i uspješna ponašanja.  

Zbog brojnih društvenih promjena, osobito u svijetu rada,  sastavu obitelji i novim spoznajama o prirodi djeteta i roditeljstva, danas je sveprisutna potreba da roditelji trebaju i imaju pravo na podršku u svojoj roditeljskoj ulozi.        

Ovo je prilika za sve roditelje, i mame i tate, da investiraju u svoj odnos s djetetom. Iskoristite ovu mogućnost te zajedno sa svojim partnerom, prijateljem, prijateljicom...  dođite na besplatno predavanje koje Vam omogućuje udruga Doručak za žene!

 

______________________________________________________________________Veliko nam je zadovoljstvo najaviti novi

Doručak za žene

 

Udruga Doručak za žene u Rijeci ponovno nudi ženama priliku za mali predah od svakodnevice uz bogat i raznovrstan doručak, glazbu i predavanje na uvijek aktualnu i provokativnu temu:

 

Parezija: Otvoren govor

 

Riječ parezija dolazi iz grčkoga pa(n)-rhésia, što znači sve govori, ništa ne zadržavaj za sebe, drugim riječima otvoren, slobodan govor o svemu, ali govor koji uključuje i stav i angažman onoga tko govori. Parezija je jezična djelatnost u kojoj govornik izražava svoj osobni odnos prema istini i riskira svoj život jer je uvjerenja da je govorenje istine njegova dužnost.

Predavačica, gđa Jadranka Brnčić, govorit će o tome što je otvoren govor i kako ga nastoji sama primjenjivati u svom pisanju i životu, te o temama koje su je tijekom sazrijevanja poticale na traženje otvorenoga govora: o obećanju i očekivanjima, o traumama u Crkvi, o razumijevanju biblijskoga teksta, o Isusu kao Židovu...

Gđa Brnčić je studirala francuski i ruski jezik s književnostima na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je doktorirala temom "Ricœurovo tumačenje biblijskoga teksta". Piše znanstvene, stručne, publicističke i književne tekstove te prevodi.

Glazbeni gosti su mlada riječka vokalna skupina Octachord, koja njeguje a capella način izvođenja skladbi raznolikih žanrova sa naglaskom na gospel, pop i jazz.

Doručak će se održati 15.06. u hotelu Jadran s početkom u 09:30 sati.Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se nabaviti u antikvarijatu Ex libris, Riva Boduli 3b (od 04.06. do 12.06.2013.) Cijena uključuje bogati doručak, predavanje i glazbeni dio programa.

U hotelu je također osigurano čuvanje djece od 3 godine nadalje (obavezna prijava na e-mail adresu dorucakzazene.rijeka@gmail.com).

 

 ______________________________________________________________________

 

Povodom Dana žena udruga Doručak za žene pripremila je novi događaj i za žene i za muškarce:

 

Večera 1+1

 

Ne znate kamo izaći? Zanima li vas kako uspješno komunicirati?

Povedite partnera, prijateljicu, prijatelja... i provedite ugodnu večer u prekrasnom ambijentu hotela Jadran uz večeru i zabavno i korisno predavanje na temu

 

„Ti me ne razumiješ!“

 

Istraživanja pokazuju da ova rečenica postoji na svakom jeziku svijeta. Iako svi znamo „pričati“, često dolazi do nerazumijevanja među ljudima, a posebno među supružnicima i u vezama. Zašto je to tako? O tome će nam pričati bračni savjetnici Sandra i Davor Kukec, direktori Obiteljskog života Hrvatska, ogranka udruge Fokus. Naučit ćete kako različiti stilovi komuniciranja, razlike u osobnosti, naš odgoj i drugi čimbenici utječu na način kako komuniciramo te kako spriječiti prepreke koje zbog istih mogu nastati.

petak, 8. 3. 2013., s početkom u 19 sati
Hotel Jadran, Šetalište XIII divizije 46

cijena: 70 kn po osobi (večera + predavanje + prigodna iznenađenja)
rezervacije i plaćanje : Antikvarijat EXLIBRIS, Riva boduli 3b, od 21.2. do 4.3.

 


Napomena: Ako želite riblji meni, to je potrebno naznačiti kod rezervacije!

 _____________________________________________________________________Pozivamo Vas na...

 

predavanje na temu "Pet jezika ljubavi" koje će se održati 26.01.2013. u Maloj dvorani Centra Zamet s početkom u 18 sati. Ulaz je besplatan!

 


Želimo li uspješno komunicirati u suvremenom svijetu, moramo naučiti jezik onih s kojima želimo komunicirati. Slično je i u području ljubavi. Emocionalni jezik ljubavi Vas i Vašeg partnera mogu biti jednako različiti kao kineski i hrvatski. Rijetko muž i žena imaju isti primarni emocionalni jezik ljubavi. Svi mi nastojimo govoriti svojim primarnim jezikom ljubavi, ali se zbunimo kada naš partner ne razumije što mu želimo priopćiti. Mi izražavamo svoju ljubav, ali poruka ne stiže jer govorimo njemu nerazumljivim jezikom. On/ona će osjetiti ljubav koju pokušavamo prenijeti tek ako ju izrazimo na njegovu/njezinu primarnu jeziku.

Ukoliko ste zainteresirani naučiti jezik ljubavi svog partnera dođite na predavanje na temu "5 jezika ljubavi" koje će održati će gđa. Edita Turinski. Predavanje se temelji na istoimenoj knjizi Garya Chapmana kojom potiče čitatelje da pažljivo osluškuju i nauče jezik svog partnera kako bi mu uspješno komunicirali svoju ljubav te iz svog dugogodišnjeg iskustva u području bračnog savjetovanja navodi da će to uroditi uzvraćanjem ljubavi i tako poboljšati ili čak spasiti mnoge brakove.


Predavanje nije isključivo namijenjeno ženama, već je otvoreno i za muški dio populacije, pa Vas pozivamo da povedete i svoje partnere!

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Organizacijski tim udruge Doručak za žene u Rijeci

Zagreb

Doručak za žene

30.03.2019.

od 09:30 do 12:30

 

 

Čakovec

Doručak za žene

10.11.2018.

od 09:30 do 12:30

Restoran Kristal, Cvjetna ul. 3

 

Karlovac

Doručak za žene

20.10.2018.

od 10:00 do 12:00

Restoran Zrinski, Ul. Marina Držića 4

Rijeka

(više informacija dolazi uskoro)

Najnovije informacije saznajte na Facebooku (Zagreb) i Rijeka

 

 

 

Stranicu uredio:

Samuel Bosch

https://www.samuel-bosch.com/