Tko smo?

Pod nazivom Doručak za žene sastaju se žene koje žele razmatrati ključna pitanja našega vremena. 

Lokalni susreti Doručka za žene su organizacijski samostalni.
U organizaciji žene sudjeluju dobrovoljno, ulažući svoju kreativnost i ljubav. Suradnice su žene svih životnih dobi; zaposlene žene, domaćice, neudate, udate, s djecom ili bez djece, a koje pripadaju različitim kršćanskim crkvama i zajednicama. One su iskusile da Bog može odgovoriti na temeljna životna pitanja i da je vjera u Isusa Krista izvor snage u svakodnevnom životu.

 

Kako se financiramo?
Financijski troškovi cijelog projekta na lokalnim razinama pokrivaju se prvenstveno doprinosima samih sudionica ali i donatora. Od gostiju se ne očekuju donacije. Sudionice se dobrovoljno uključuju u projekt.

Neke od suradnica iz Zagreba
Neke od suradnica iz Zagreba

Doručak za žene!

Što to točno znači?
* Jedno subotnje jutro, koje je samo moje! Trenutci ispunjeni radošću jer ću se vidjeti s prijateljicama , koje dugo nisam vidjela, a koje mi toliko nedostaju. A nalaze se možda na drugom kraju grada. Zbog rastrganosti u obiteljskim obavezama, a i obavezama na poslu i u crkvi ,jednostavno u ovoj ludoj užurbanosti života nismo više u mogućnosti da se viđamo često kao nekada.
* Mjesto gdje se mogu opustiti u društvu žena, ostvariti nova poznanstva, upoznati različitosti drugih i uživati u razgovoru s njima.
*Trenutci u kojima mogu doći do nekih novih spoznaja iz bogatog programa i dijeljenja životnog iskustva s tako dragim ženama.
*Trenutci ispunjeni mirom i radošću! Mogu reći da je to za mene moja oaza u pustinji života. Toplina kojom mogu zračiti samo ova draga i topla bića, a koja su u životu toliko puta neshvaćena upravo zbog toga što se žena, to drago, tajanstveno, toplo i nesebično biće koje uvijek toliko daje, često uzima zdravo za gotovo.
U tim jutarnjim trenutcima , ispunjenim neobičnom radošću ponovnog susreta, ulazim u dvoranu obasjanu svjetlošću ranojutarnjeg sunca. Ističu se boje raznih prekrasnih dekoracija koje su povezane s temom određenog doručka. Izradile su ih žene s mnogo ukusa, s ljubavlju za druge žene. Miris svježeg cvijeća u raznim bojama poigrava se sa svjetlosnim zrakama sunca koje dopiru s blistavih prozora. I jedan maleni , sitni ali veoma dragi poklon izrađen nečijim spretnim rukama, odiše ljubavlju i uvijek me ponovo podsjeća na te drage trenutke i na poruku koju nose u sebi.
Tišina je , i jedna žena dijeli s nama svoje najdragocjenije iskustvo. Nešto iz svog života. Istinita priča. Njezino svjedočenje! To je neprocjenjivo. Gotovo uvijek spoznajem način kako Bog djeluje u nečijem životu. I skoro uvijek to izmami suzu i dragocjen osjećaj u mom srcu. To daje novu nadu.
Bogatstvo plodova prirode prostire se na stolu bogatom hranom koju nam Bog daje. Uh! Bit će teško odoljeti! Razne vrste kolača koje se iskaču svojim izgledom i bogatim okusima. Opet ću dobiti koju kilu viška. Ali nema veze! Isplati se! Ta danas je dan kada slavimo , dan samo za nas žene! Slavim Boga , i zahvaljujem mu u svom srcu: Pa pogledajte koje nam je bogatstvo danas dao! I daje nam svaki dan. Ali tako često, zatrpane obavezama to često zaboravljamo. I žao nam je zbog toga! Ali to je život danas! I ne mora tako biti sutra! Učim se svaki dan. I želim biti bliže Bogu , jer... osjeća se njegovo prisustvo u ovoj prostoriji! Puna je mira , radosti, i nekog tihog , dragocjenog , neobično blagog, a opet tako dostojanstvenog ... Ne postoji riječ kojom bi mogla opisati ...
Ali poželim to nositi zauvijek u svom srcu, i poželim to zajedništvo ... To nešto što mi govori da smo svi jedno bez obzira što smo, kakve smo i koliko godina imamo... Ovdje smo jedinstvene! Tu je prisutna sila koja nas spaja u jedno! I zato je Doručak za žene nešto posebno za mene! Mjesto gdje sam prihvaćena takva kakva jesam i mjesto gdje prihvaćam žene koje su drugačije od mene, a svaka opet tako draga i posebna po svojim darovima koji su joj dani! I uživam upoznajući svaku od njih! Jer je dragocjena upravo takva kakva jeste! A sigurna sam i u to da na svakom Doručku za žene naučimo nešto novo i izađemo bogatije za još jedno iskustvo više! Srdačan pozdrav svim ženama , od srca .....
Sanja Čižić

Zagreb

Doručak za žene

25.03.2023.

od 10:00 do 12:30

Novinarski Dom

"Propuštam li ono najbolje?"

Svjetlana Mraz

 

Čakovec

Doručak za žene

25.03.2023.

od 09:30 do 12:00

"Od pepela do ljepote"

Vanja Bule

Restoran Kristal, Cvjetna ul. 3

 

Karlovac

Doručak za žene

25.03.2023.

od 10:00 do 12:00

Restoran Dom HV Zrinski, Ul. Marina Držića 4

"Pravi prijatelj!

Filip Grujić

 

Umag

Doručak za žene

03.12.2023.

Charlie's Lounge Bar - Umag

"Manje strke, više svrhe"

Tamara Kajari

  

 

Varaždin

Doručak za žene

18.03.20223.

od 9:30 do 12:00

Kristina Bijelopavlovic Cesar, "Stres-neprijatelj ili saveznik"

Restoran KTC

 

Najnovije informacije saznajte na Facebooku

 

 

Stranicu uredio:

Samuel Bosch