Doručak za žene u Čakovcu - 13.04.2019.

od 09:30 do 12:30

Restoran Kristal, Cvjetna ul. 3

Doručak za žene u Čakovcu - 11.03.2017.

Kada: 11.03.2017. od 09:30 do 12:00

Gdje: Hotel Park, Zrinsko-Frankopanska 14

Govornici: dr. Dražen Glavaš i mr. Jodi Glavaš

Tema: "Lider-ica to nisam ja, ili...?"

Izazovi vodstva/liderstva u obitelji i društvu.

 

Doručak za žene u Čakovcu - 02.04.2016.


Treći Doručak za žene u Čakovcu bio je 2.4.2016. u Hotelu Park. Kada su krenule prijave brojka prijavljenih žena je rasla vrlo brzo, ponovno smo ostale iznenađene velikim interesom žena za naš Doručak. Bilo nas je oko 170. Posjetiteljice su uživale i bile su zadovoljne onim što smo im ponudile, tako barem kažu; no mi svakako jesmo, zadovoljne, ponosne na naš tim, ohrabrene smo i još više zagrijane za naš novi i to četvrti po redu Doručak za žene koji će biti na jesen i to 5.11.2016.

Andrea Horvat nas je uz pratnju Anje Kovačević počastila svojim glazbenim prilozima, ali i kratkom pričom prije zadnje pjesme, koja se uklopila u temu našeg Doručka. Martina Kovačević, supruga, majka dvoje djece, ekonomistica, studentica pedagogije, jedna svestrana žena iz susjedstva, ispričala nam je svoju životnu priču, nasmijala nas i rasplakala. Martinu je zanimalo mnogo toga od vrlo rane dobi, od svega što ju je zanimalo neki možda nismo razumijeli što je „besedništvo“, ali i to smo pohvatali. Mnogo toga je istraživala i željela, ali nije se osjećala ispunjeno, sve dok nije upoznala svog Spasitelja - Isusa. Od tada je njen život ispunjen. Naravno, nije uvijek sve lijepo i lako, ali baš u takvim situacijama znaš tko stoji iza tebe i imaš nade krenuti dalje. 

 

Svjetlana Mraz bila je naša govornica na trećem Doručku, i govorila je na temu Neispunjene želje, ispunjen život. Na početku nas je dobro nasmijala i zagrijala za temu, a govorila nam je kako se treba suočiti s neispunjenim željama u životu. Potaknula nas je da se u parovima prisjetimo nekih neispunjenih želja koje i same imamo. Postoje želje bez kojih možemo iako nisu ostvarene, a postoje i one kojima se često vraćamo i koje želimo ostvariti. Važno je da želja postane odluka, kako bi u konačnici bila ostvarena. Govorila nam je i o tome kako postoje želje koje se nikada neće ostvariti i kako treba imati snage to prihvatiti i razumijeti, što naravno nije lako, ali kada ih predamo Bogu, koji ima plan za nas, to postaje lakše i ima smisla. Isto tako, potaknula nas je na razmišljanje što ili tko je naše mjerilo vrednovanja. Slika koja će nam sigurno ostati u sjećanju je slika kugle koji mi ispunjavamo kockama, tada uvijek postoje rupe i pukotine, praznine, koje je teško napuniti. Pitanje je čime se hranimo, čime smo okruženi i čime se „punimo“. Kada su to krive stvari, ne osjećamo se dobro i ispunjeno, a to su te pukotine i nedostaci koje može ispuniti samo Bog.

 

Imale smo organiziran program za djecu, stol sa knjigama, tombolu i male poklone za svaku ženu koja je došla. 

16.4. kao druženje nakon Doručka, organizirale smo cjelodnevni izlet na Kalnik. Na izlet nas je išlo 70. Na tom smo se izletu mogle družiti sa nekim ženama koje su bile na Doručku, a nekima su se pridružili i članovi obitelji, te smo proveli predivan dan u prirodi, druženju i rekreaciji. I tamo smo imale prilike slušati jednu životnu priču dečka koji živi u blizini Kalnika i moliti se, što vjerujemo da će na mnogima ostaviti trag. Uživali smo na izletu.

 

Manuela Havaši

Doručak za žene u Čakovcu - 07.11.2015.

Ohrabrene i potaknute velikim odazivom žena na našem prvom Doručku, krenule smo u organizaciju drugog. Tako se 7.11.2015. održao drugi Doručak za žene u Čakovcu u Hotelu Park. Prijavilo se 175 žena, a imale smo i listu čekanja i tu smo se iznenadile što je tako veliki broj žena zainteresiran za Doručak. Možda nismo imale takvu promociju kao prvi puta, nismo išle na radio, imale smo manje vremena za pripremu, ali još uvijek dovoljno ljubavi, volje i vjere. Sretne smo što smo ženama svih životnih dobi mogle ponuditi kvalitetan program u ugodnoj atmosferi. Posjetiteljice su uživale u glazbenim prilozima mlade glazbenice Laure Lipovec iz Slovenije. Za majke koje su došle s djecom bio je osiguran „mali doručak“, odnosno kvalitetan program koji su pripremile su Karmen Horvat i Vesna Havaši.

Božica Srnec, supruga i majka, bavi se prevođenjem i dekoriranjem, ispričala nam je svoju životnu priču, nasmijala nas je i rasplakala, ali ispred svega ohrabrila. Govorila nam je o tome kako je u životu puno puta bila „gubitnik“. Izgubila je svoje roditelje, živjela je sa tetom, bila je razdvojena od svojih sestara, no unatoč tome, rekla je kako joj ništa nije nedostajalo. Kada je bila mlada djevojka počela je sve analizirati i tu se javljalo mnogo pitanja, zašto se sve to meni dogodilo, zašto me svi žale, zašto govore da sam sirotica. Naravno, tu se javilo to da ona doista jest gubitnik. Kada je upoznala svog sadašnjeg supruga bojala se da će ga izgubiti, no tada je upoznala i Boga ljubavi i nije izgubila svog supruga. Jedan od strahova bio je i da neće biti dobra majka jer nikada nije imala roditelje, a kada je izgubila svoju prvu bebu, ponovo je postala luzer; nešto sa mnom nije u redu – kaže. „Ali Bog. Postoji Bog“ – rekla je. Govorio joj je da se ne boji, pouzdala se u Njega, On je nikada nije napustio. Božica kaže da je totalni dobitnik uz Boga s kojim svakodnevno gradi svoj odnos.

Na temu Umijeće uspješne komunikacije, odnosno kako rješavati sukobe govorila je Jayne Cuidon, a prevodila je Noema Kreko. Govorila je o krivcima koje uvijek tražimo u drugima, uz mnogo primjera iz vlastitog života dočarala nam je naše sukobe, kako reagiramo, što komuniciramo, što očekujemo, što skrivamo, što je okidač našim sukobima, zašto iz „kolačića“ pravimo veliku svađu. Jayne nas je potaknula da u parovima raspravimo o velikoj svađi koju smo imale, ali da zapravo probamo otkriti što je okidač toj svađi, jer često to budu potisnuti razlozi. U mnogo smo primjera mogli pronaći te krivce u sebi, neispunjene želje i potrebe, mogli smo uvidjeti kako naše reakcije izazivaju sukobe, no tu je Jayne predložila da ne reagiramo, da se ne uzbuđujemo već da stanemo i razmislimo što se to događa, tu zapravo trebamo prihvatiti ono što je u nama, usmjeriti svoj pogled Bogu, ne se baviti time što je drugi rekao i kako ga promjeniti, već krenuti od sebe. Trebamo shvatiti kako je odnos gdje jedan „pobjeđuje“ u svađi zapravo loš i da u takvom odnosu obje osobe gube, trebamo naučiti oprostiti, te unatoč borbama i strahovima, krenuti dalje i biti odgovorni za svoje postupke u nadi i s vjerom u Boga. Ovo je, vjerujemo, još jedno predavanje u nizu koje će nam ostati u sjećanju. Imale smo i tombolu i male poklone za svaku ženu koja je došla. Krajem studenog u tri smo susreta održale kreativne radionice, tj.izradu božićnih ukrasa, u prostorima udruge Međimurski kreativci. Tu smo se družile sa ženama s Doručka. Radionice su bile pun pogodak.

 

Svoj treći Doručak pripremamo za 2.4.2016., a do tada nas možete pratiti na našoj facebook stranici Doručak za žene Čakovec.

 

Manuela Havaši