Kada? 12.03.2016. od 09:30 do 12:30

Gdje? Restoran Palfi, Zagrebačka 225

Govornica: Jadranka Brozd, fizioterapeutkinja

 

 

Tijelo pamti i upozorava - U zdravom tijelu zdrav duh

 

Sadržaj predavanja: Kako prepoznati tjelesne promjene kod ljudi koji nose duševne i tjelesne „ožiljke“.

Kako jednostavno možemo spriječiti razvoj nekih bolnih simptoma kao što su glavobolja, kako prepoznati razvoj depresije, kako spriječiti ozljede u sportu i rekreaciji. Svatko će na sebi naučiti najjednostavnije metode procjene koje mu tijelo šalje signalima napetosti, zakočenosti , boli ili bolesti.

 

Jadranka Brozd je po životnom pozivu fizioterapeutkinja. Nakon 16 godina rada kao fizioterapeutkinje u općoj bolnici i profesorice na medicinskoj školi otvara privatnu fizioterapijsku praksu koja je danas najdugovječnija i vrlo uspješna na području Hrvatske. Kroz cjeloživotno učenje niza metoda fizioterapije redovito donosi nove terapijske pristupe u liječenju. Individualnom fizioterapijskom procjenom za svakog klijenta nastoji sagledati tijelo, dušu i duh kako bi pronašla uzrok boli i nesposobnosti. Tretmani su zamišljeni da u najkraćem vremenu otklone simptom i nauče klijenta kako samostalno može nastaviti održavati svoje tijelo u dobroj funkciji. Stvara jedinstvenu nekiruršku metodu liječenja oštećenja ličnog živca.

 

Od 2010. g kada obolijeva od rijetke autoimune bolesti sklerodermije osniva i vodi Hrvatsku udrugu oboljelih od sklerodermije.

Doručak za žene 07.11.2015.

 

Hotel Park u Čakovcu

Govornica: dr. Jayne Cuidon.

Cijena: 50 kn

 

Nakon prvog Doručka za žene u Čakovcu, na koji se odazvalo oko 160 žena, Čakovec organizira svoj drugi Doručak u subotu 7.11.2015. od 9:30 do 12:00.
Naš drugi Doručak također će se održati u Hotelu Park u Čakovcu.

Tema ovog doručka je: Umijeće komunikacije, kako rješavati sukobe.
Zašto se svađamo i zašto se ne slažemo?
Zašto vrijeđamo one koje volimo?
Tko je kriv, ja ili on/ona?
Dođite i saznajte odgovore na ova pitanja, ali i mnoga druga.

Doručak za žene 07.11.2015.

 

Krunoslava Kosina-Milutinović, dolazi iz Siska, 44 su joj godine, udana je i majka je dvojice sinova. Radi kao Project Manager u američkoj kompaniji Applied Ceramics u Sisku. Diplomirani je inženjer metalurgije i apsolvent poslijediplomskog stručnog studija Lokalni ekonomski razvoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Dugogodišnja je direktorica lokalne razvojne agencije, inicijatorica, kreatorica i voditeljica investicijskih projekata poduzetničke infrastrukture i pružanja poslovne podrške poduzetnicima, te kao ovlašteni posrednik u trgovanju vrijednosnih papira - broker. 

Dugogodišnja je sportašica, bavila se 15 godina aktivno rukometom, bila je juniorska reprezentativka Hrvatske u rukometu, te prvakinja Siska u plivanju.

 

Je li to floskula ili stvarnost? Jesmo li sretnije, blagoslovljenije kada smo u mogućnosti da dajemo i/ili primamo? Izazovi, radosti i opasnosti s kojima se susreće suvremena žena i obitelj!

Kako biti uspješna na poslu/školu/fakultetu, uspješna supruga,  majka i prijateljica a ne izgubiti sebe i svoju dušu? Kako smo postale trkačice s vremenom? Multitasking je imperativ svake žene? Šta je to singletasking ili fokusiranje, usredotočenost  na jednu stvar! Želja i potreba za planiranjem i kontroliranjem naših i tuđih života i sl. Dali možemo sve kontrolirati? Kome predati s vjerom, povjerenjem kontrolu nad našim i tuđim životima? Živimo, promišljamo i brinemo o budućnosti i prošlosti a koliko smo fokusirani i usredotočeni na sadašnjost, na ovaj dragocjeni trenutak koji nam je Bog dao?

Doručak za žene 28. 3. 2015. 

Još jedan lijep i uspješan  Doručak održan je krajem ožujka u restoranu Palfi u Zagrebu. Već na samom ulazu žene su pokazale oduševljenje aranžmanima i dekoracijom na stolu.

Nakon smještanja sa društvom žena kojima smo se veselile ili  novim poznanicama i prijateljicama, program je mogao početi. Uvodnu riječ i srdačne pozdrave donijela je Vesna Stublija Jovović. Uslijedio je vedar glazbeni prilog dječjeg zbora udruge MjuziKids pod vodstvom Franka Boscha, Ive Blažek i Tee Moguš. Čuti i vidjeti kako djeca pjevaju toliko radosno i svim srcem, podsjetilo nas je kako Bog čudesno i predivno stvara. Vidjele smo puno lica sa velikom osmijehom, a pojedine i sa suzama.

Raskošan doručak, slatki deserti i mirisna kava ispunili su svaki stol.

Predavanje na temu kako živjeti ispunjeno, optimistično i svrhovito održala je JayneCuidon. Meni, kao i ostalim sudionicama (sudeći po čestom pljesku i osmjehu), bio je zanimljiv dio  u kojemu je bilo riječi koliko ponekad želimo upravljati  situacijama, članovima obitelji ili društvom oko nas. Tada gotovo zanemarujemo djela, događaje i osobe koje nam je Bog poslao.  Život doista treba planirati, ali ne možemo do posljednjih detalja. O toj ravnoteži i vezanim temama saznale smo mnogo tijekom interaktivnog predavanja.Jayne nas je podsjetila i na međusobno zajedništvo, kroz kratke razgovore na pojedino pitanje.

Uz temu predavanja uklopilo se i moje svjedočanstvo. Iskreno sam podijelila svoje mlado kršćansko iskustvo i misli o suživotu s Bogom. Nadam se kako je svjedočanstvo ostavilo traga u promišljanju o životui radosti koja nam je svima potrebna.  

Uz ukusan doručak i sadržajno predavanje, vrijeme je prošlo vrlo brzo. Sretne smo što je toliko prijateljica, kolegica, sudionica čulo kroz svjedočanstvo, pjesme i govor kako je lijep život sa Isusom. Na kraju još malo glazbe, tombole malih iznenađenja, velikog izbora dobrih knjiga, međusobnih razgovora,  izmjena adresa i brojeva mobitela… I naravno poziv na sljedeći Doručak! Pridružite nam se u listopadu i povedite svoje prijateljice. Što vam bolje možemo ponuditi nego ovako lijepe susrete na kojima dobivamo  snagu za tijelo, dušu i srce!  Lucija

 

Zagreb, 29.11.2014.

Doručak za žene

Milijuni Nijemaca poznaju ju kroz njene televizijske nastupe, emisije za kuhanje, talk-show-ove, predavanja, seminare, mjuzikle, mise, slike i knjige. Pravi je multitalent.  U cijeloj je Njemačkoj tražena govornica,  te već godinama izaziva senzaciju kao trenerica menadžera a nastupa i pred obrtničkim komorama i poslovnim ljudima. Govorimo o sestri Terezi Zukić, koja nije samo najpoznatija Hrvatica u Njemačkoj nego i najpopularnija časna sestra cijele Njemačke.
Kod ove redovnice pune energije i životne radosti, njen se govornički talent, prepoznatljiv humor, prirodna otvorenost i oduševljenost vjerom, spaja u osobnost koja oduševljava. Sestra Tereza zna oduševiti slušatelje,a poziva na uzbudljiv i iskren život s Isusom Kristom. Ona je doslovce 60-minutni vatromet. 2014.g. dobila je medalju za posebne zasluge Savezne Republike Njemačke.  

Tema: “Svatko je normalan, dok ga ne upoznamo. – O duhovnoj snazi (pod)nošenja ljudi.”

Stvari s malim nedostacima mogu se zamijeniti. No suprotno od toga, za ljude s manjim ili većim nedostacima  u cijelom svemiru nema uopće mjesta za zamjenu. Međutim,možemo naučiti bolje se odnositi s ljudima bez da stalno budemo uvrijeđene. Možemo prestati činiti ljude oko nas odgovornima za našu prošlost i nesreću, i naučiti usmjeravati svoje vlastite osjećaje i procijeniti vlastitu situaciju. Da je to puno lakše s velikom dozom humora, želi nam pokazati sestra Tereza u svom novom predavanju.

Rijeka, 07.06.2014

Doručak za žene

Dana 7. lipnja 2014. u Rijeci, u hotelu Jadran, organiziran je Doručak za žene. Ovaj put predavačica je bila Vesna Brezović, koja se predstavila kao supruga, majka 3 djece, baka 4 unučaci, odgojiteljia u vrtiću s 35-to godišnjim iskustvom, volonterka Udruge Sunce (djeca s posebnim potrebama), politički aktivna, gradska vijećnica u gradu Duga Resa, koja uz sve to crta i slika te izlaže skupno i samostalno. Voditeljica programa bila je Edita Turinski, a svojim prekrasnim glasom i pjesmom prisutne je oduševila Maja Tadić, riječanka koja se od naranijih dana bavi glazbom (nastupala je s Putokazima, klapom Kamelija i klapom Rasulice pri svim značajnijim glazbenim natjecanjima i festivalima). Okupljene gošće su se sladile ukusnim i obilnim doručkom, u prekrasnom ambijentu s pogledom na more, u ugodnoj atmosferi, za poklon su dobile bookmark i hidratantnu kremu poznatog Jadran galenskog laboratorija, a one koje su imale više sreće dobile su ponešto iz bogate tombole.

Tema ovog Doručka bila je iz podrucja psihologije „Kad pogledam u ogledalo, vidim.... „ Vesna je prisutne potaknula da zajedno promišljaju, postavljaju pitanja i traže odgovore: Tko sam ja, kakav je moj pojam o sebi samom.  Svatko od nas ima svoju mentalnu sliku o sebi koja je nastala pod utjecajem životnih iskustava i kao odraz ponašanja drugih prema nama; samopoštovanje, slobodna volja, prihvacanje sebe, neki su od pojmova koje smo razmatrali. Prihvacanje sebe je put ka promjeni u ono bolje, popraviti i promijeniti možemo samo ono što zaista jesmo – ne ono što drugi očekuju ili ono kakve se mi pokazujemo da bismo druge zdovoljili! Bog je taj koji nas prihvaca kakve jesmo, ali onda kada Mu dodjemo, kada osjetimo i spoznamo potrebu za promjenom. Bog nas prihvaca i ljubi bezuvijetno i mijenja nasa bica kada Mu dozvolimo, a susret sa Bogom nužno mijenja nas same i našu perspektivu.

Po evaluacijskim listićima dalo se zaključiti da je  tim Doručka za žene i ovaj put pripremio jedan nesvakidašnji doživljaj za građanke Rijeke i time dobio poticaj da nastavi neumorno dalje.

EditaTurinski

Zagreb, 12.04.2014.

Doručak za žene

Ovoga je proljeća "Doručak za žene" proslavio jubilarni deseti rođendan. Svjetski uvaženi fizičar uveličao je obljetnicu Doručka predavanjem na temu „Žene, u vašim, rukama leži 

budućnost Hrvatske“. Čule smo mnogo dobrih, zanimljivih i znanstveno potkrijepljenih misli vezanih za sve dijelove života žena i muškaraca. Gospodin Pavuna - Hrvat i vječni student 

- kako se sam nazvao, privukao je mnogo pozornosti i ostavio traga u našim subjektivnim promišljanjima na osebujnu temu. Glazbena podloga bio je predivan glas Lele Kaplowitz. Nadahnuto iskustvo voditeljice Doručka za žene u Hrvatskoj, gospođe Angelike Bosch također je ostavilo traga, naručito na duhovnom području žena svih dobnih skupina. Majke, kćeri i sve žene učesnice krijepile su um, dušu, ali i tijelo – fini doručak, još finiji kolači, čaj... 

Odlazak sa tako lijepog druženja bio je ispunjen srdačnim pozdravima, malim darovima i zapisanim mob. i tel. brojevima – do skorog viđenja na Doručku za žene. A možda i prije!

Lucija Grladinović

Zagreb, 12.04.2014.

Večera za svakoga

Večera za svakoga uvijek premaši očekivani broj uzvanika. Ovaj puta tražilo se mjesto više! Proljetnu subotnju večer proveli smo u dobrom društvu i mudroj riječi gospodina Pavune, hrvatskog fizičara svjetske uspješnosti. Globalizaciju osjećamo svakodnevno na vlastitoj koži – zbog prezaposlenosti, mobitela koji ne prestaje zvoniti i nemira koji nas okružuje. Kroz predavanje smo saznali kako navedeno možemo minimalizirati ili pokušati izbjeći. Opuštenost je zavladala već na početku Večere, a kako i ne bi uz tako ukusnu ponudu i vedru atmosferu!

Lucija Grladinović

Mike & Elaine Parnham
Mike & Elaine Parnham

Zagreb, 08.02.2014.

Večera za svakoga

Prof. Dr. sc. Mike & Elaine Parnham

"Upozorenje: Toksične misli ugrožavaju Vaše zdravlje"

 

"Krasno iskustvo! Već sam bila na jednoj večeri ovoga tipa, prošle godine. Obje su bile dobar izbor za provesti subotnju večer i za nas mlade! To je vrijeme druženja s prijateljima koje pozovete i novim društvom koje upoznate za zajedničkim stolom. Predavači su uvijek pomno birani, kao i njihove teme. „Toksične misli“ koje nas nekada muče, od subote  su barem malo lakše – jer smo od Mikea i Elaine Parnham (svjetskih putnika i predavača) saznali kako ih rješavati. Daleko od toksičnog su poslužena jela i ljubavlju pečeni kolačići! Uistinu blagoslov, kao i vrijeme provedeno na Večeri."

Lucija Grladinović

 

"Predivna večera ! Prvi put sam ovdje. Kroz ležernu atmosferu dođe se do dubokih tema. Duboko sam dirnuta, jer tema dotiče i moje životno iskustvo."  Maja

 

Bračni par Elaine i MikeParnam dolazi iz Velike Britanije. Mnogo su godina živjeli u Zagrebu gdje je Mike radio kao viši menadžer u Plivi. Mike je profesor farmakologije i toksikologije na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu. Elaine je učiteljica koja iza sebe ima mnogo godina iskustva. Elaine i Mike će nam govoriti o važnosti zdravih misli. Njihove spoznaje temelje se na najnovijim znanstvenim istraživanjima i na njihovom osobnom iskustvu.

Početak svega što radimo su naše misli. U stresnom načinu života kojim danas živimo prijeko je potrebno naučiti kako prihvaćati korisne i zdrave misli i odbacivati one koje narušavaju naše tjelesno i umno blagostanje. Nikada nije prekasno početi reprogramirati svoj mozak.

Elaine i Mike Parnham govorit će o tome:

a)      kako lako dopuštamo da nama vladaju nezdrave i često neistinite misli

b)      kakav učinak te otrovne misli imaju na naše tjelesno i duhovno zdravlje

c)    kako provesti detoksifikaciju ako već dugo vremena dopuštamo nezdravim mislima da nas truju.

 

Rijeka, 30.11.2013.

Doručak za žene

U ugodnom ambijentu hotela Jadran u Rijeci 30.11.2013. dogodio se još jedan Doručak za žene. Oko stotinjak žena uživalo je u vrhunskom doručku, dobrom društvu i bogatom programu. Predavanje na temu “Emocionalna inteligencija i uspješno upravljanje sobom“održala je Petra Malović iz udruge Fokus. Emocionalna inteligencija, kako je istaknuto u predavanju, je disciplina koja nam može pomoći da se u određenom trenutku odlučimo za bolje opcije u emocionalno nabijenoj sredini. Tako osobe s visokim stupnjem inteligencije jasno izražavaju svoje emocije, mogu razumjeti neverbalnu komunikaciju, zainteresirani su za emocije drugih. Emocionalna inteligencija može se naći i u porukama koje je mudri Salamon davno napisao, a to je da je čovjek koji ne zna upravljati sobom kao grad porušen i bez zidina. Važan dio emocionalne inteligencije je upravaljanje sobom. Važno je znati, naglasila je Petra, da u području emocija postoji izbor i da čovjek može naučiti upravljati sobom. Uspješno upravljanje sobom podrazumijeva upoznavanje sebe i identificiranje svojih osjećaja, definiranje „osobne misije“ (tko smo, kamo idemo, što želimo), usmjeravanje emocija da pridonose ostvarenju naših ciljeva i odgađanje ispunjavanja trenutnih želja u svrhu postizanja željenog cilja.

Nakon predavanja uslijedila je osobna priča Jelene Zdrilić. Mogli smo uživati i u pjesama koje je tako skladno ukomponirala voditeljica Iva Blažek u svoju voditeljsku ulogu. Bilo je i darivanja vrijednih nagrada kroz simpatičnu tombolu - CDa i knjiga, koje je sponzorirala trgovina suvremene kršćanske glazbe Bono Records te tečaj stranog jezika po vlastitom izboru u poznatoj riječkoj školi stranih jezika "Dante" u vrijednosti od 2000 kn. Program je završen u revijalnom tonu – modnom revijom za ljubiteljice dobrog stila. I nakon ovog doručka ponovno smo otišle kući nahranjenog duha i tijela. 

Kornelija 

Petra Malović
Petra Malović

Zagreb, 16.11.2013.

Doručak za žene

Dvjestotinjak žena skupilo se 16.11.2013. kako bi zajedno provele jutro u prekrasno uređenom ambijentu zagrebačkog restorana “Palfi”.

Na ulazu u restoran svaku ženu  dočekale su ljubazne domaćice i poželjele joj dobrodošlicu.

Kupljena ulaznica ujedno je vrijedila i kao kupon za tobolu s lijepim nagradama. Svaku ženu na njenom mjestu čekao je poklon koji je ovog puta bio kalendar i ukrasno pečeno srce.

Iva Glavač, jedna od organizatorica Doručka za žene, vodila nas je kroz program. Ženski zbor "Došen" otpjevao nam je nekoliko pjesama čime nas je uveo u životnoj priči Janet Tuškan.U njenoj priči posebno mjesto zauzima projekt trgovine rabljene robe “Qanah” gdje  svatko može donijeti ono što mu je višak a još može poslužiti nekome drugom. Donesena roba se prodaje, a sav prihod ide ljudima u potrebi.

Drugi glazbeni gosti ovog doručka bile su dvije mlade glazbenice Vedrana Colić i Ester Nikolovi.

Glavna govornica, Petra Malović, govorila je na temu "Emocionalne inteligencije". Petra je na duhovit način, kroz mnoštvo slikovitih primjera govorila o važnosti identificiranja i razumijevanja vlastitih osjećaja, misli i stavova. Posebno se osvrnula na važnost upravljanja našim emocijama kako bi nam one pomagale u životu umjesto što nam odmažu u ostvarivanju postavljenih ciljeva.

Kao i svaki puta, na ulazu u restoran nalazio se stol s velikim izborom knjiga duhovnog sadržaja.

Žene su pozvane na brojne aktivnosti nakon Doručka  kao što su brzo hodanje, adventska radionica, kućne grupe...

Sam Doručak završio je u podne, no mnoge žene ostale su duže u ugodnom razgovoru sa  starim prijateljicama,ali i novima koje su upoznale na ovom Doručku.


Marina i Nataša

 

 

Zagreb

Doručak za žene

25.03.2023.

od 10:00 do 12:30

Novinarski Dom

"Prospuštam li ono najbolje?"

Svjetlana Mraz

 

Čakovec

Doručak za žene

25.03.2023.

od 09:30 do 12:00

"Od pepela do ljepote"

Vanja Bule

Restoran Kristal, Cvjetna ul. 3

 

Karlovac

Doručak za žene

25.03.2023.

od 10:00 do 12:00

Restoran Dom HV Zrinski, Ul. Marina Držića 4

"Pravi prijatelj!

Filip Grujić

 

Umag

Doručak za žene

06.05.2023.

Restoran Lido- Marina Umag

"Ah, ti odnosi! "

Nena Dautanac

  

 

Varaždin

Doručak za žene

18.03.20223.

od 9:30 do 12:00

Kristina Bijelopavlovic Cesar, "Stres-neprijatelj ili saveznik"

Restoran KTC

 

Najnovije informacije saznajte na Facebooku

 

 

Stranicu uredio:

Samuel Bosch